Vi har i lengre tid jobbet med en stor oppgradering av skjema- /bildemodulen i SmartDok. Nå lanseres den!

Nå lanserer vi en stor oppgradering i vår skjema-/bildemodul, som er en del av prosessen med å gjøre denne til en HMS/KS modul.

Nå er tiden endelig her for å lansere første steg, og i denne forbindelse endrer vi også navnet på modulen på web fra skjema/bilde til HMS/KS.

Hva er nytt:

 1. Ny skjemabygger med en rekke nye funksjoner og muligheter
 2. Ny og forbedret oversiktsside for skjemamaler
 3. Ny side for innsendte skjemaer med forbedrede filtrerings- og sorteringsmuligheter

Oppdater din SmartDok App

I forbindelse med denne lanseringen vil vi også komme med en oppdatert versjon av SmartDok-appen. Det er viktig at alle installerer denne versjonen for å få fullt utbytte av de nye løsningene i HMS/KS modulen. Blant annet blir det nå langt raskere og enklere å legge til flere bilder ved innsending av bilder.

Ny skjemabygger

Den nye skjemabyggeren er full av smarte funksjoner og muligheter. Disse vil gjøre prosessen med å bygge skjemamaler mer brukervennlig og enkelt, i tillegg til å gi en langt større fleksibilitet i skjemautformingen. Under finner du en liste over noen av de viktigste nye funksjonene:

 • Nytt utkastmodus med automatisk lagring av endringer mens du arbeider. Jobb med skjemamalen din helt til den er klar til bruk, og publiser den deretter slik at den blir tilgjengelig for utfylling av de ansatte.
 • Drag n’ drop funksjon for enklere flytting av skjemaelementer.
 • Mulighet for å endre firmalogoer på de enkelte skjemamalene
 • Nye skjemaelementer til bruk for bygging av skjemamaler, bl.a. tekstfelt, envalgs svarbokser (radiobuttons), dato/tid-felt, prosjektliste, maskinliste og signaturfelt.
 • Egne informasjonsfelt som kan knyttes til hvert enkelt skjemaelement. Disse har også støtte for url-adresser slik at de f.eks. kan linkes opp mot interne instruksdokumenter.
 • Forbedrede tabeller. Nå kan du opprette tabellelementer med inntil 15 kolonner, samtidig som visningen av disse på app har blitt kraftig forbedret og plassbesparende.
 • Mulighet for å lage skjemamal i liggende format.
 • Definer obligatoriske felter for utfylling. Dersom feltet ikke er fylt ut vil ikke skjemaet kunne sendes inn.
 • Man kan nå velge om e-post kopi til prosjektleder / oppdragsgiver / maskinansvarlig skal være avhuket som standard.
 • Det er mulig å definere en fast e-post kopi til valgt adresse, slik at denne alltid mottar kopi av innsendt skjema.

Forbedret oversiktsside for skjemamaler

Dagens arkivside for skjemamaler erstattes nå med en ny oversiktsside hvor du bl.a. får bedre søke-/filtreringsmuligheter. Her vil du få full oversikt over både publiserte skjemamaler og de som fortsatt ligger som utkast. Revidering av skjemaer gjøres enkelt fra denne siden, og du får full oversikt over tidligere revisjoner.

Ny side for innsendte skjemaer

Oversikten over innsendte skjemaer på web er nå forbedret med større filtreringsmuligheter. I tillegg til å søke på skjemaer mot spesifikke prosjekter / maskiner, så kan man nå i tillegg filtrere på skjemakategori, skjematype og innsender. Vi har også lagd mulighet for å filtrere på statusene Behandlet og Flagget.

Et praktisk sammendrag av innsendte skjemaer kan vises og skjules ved behov. Her ser du sammendrag av alle innsendte skjemaer som samsvarer med valgt filtrering, presentert både i tabellvisning og som sektordiagram. I hovedvisningen av innsendte skjemaer er det nå mulig å huke av ønsket utvalg av skjemaer, og skrive ut/generere PDF av disse.

Andre opplysninger

Denne lanseringen representerer første steg i prosessen med å videreutvikle skjema-/ bildemodulen, og vi vil i denne forbindelse omdøpe modulen til SmartDok HMS/KS modul. Neste steg i videreutviklingen er å utvikle et standard skjema for rapportering av RUH, med mulighet for behandling/lukking av rapporteringer, samt hente ut statistikk på rapporterte avvik.

Skjema bilder HMS KS sjekkliste SmartDok

Den nye skjemabyggeren er full av smarte funksjoner og muligheter. Disse vil gjøre prosessen med å bygge skjemamaler mer brukervennlig og enkelt.

Annet innhold

Her er mer innhold du kanskje vil like.

Tilbake til nyheter

Annet innhold

Her er mer innhold du kanskje vil like.

Tilbake til nyheter

Kontakt oss for gratis demo

SmartDok brukes i dag av over 3000 små og store bygg- og anleggsbedrifter.

Be om demo