vi med i #StopHateForProfitcampaign

Vi er med i #StopHateForProfit, og pauser dermed all betalt reklame på Facebook

Vi i SmartDok har følgende verdier: Engasjert, enkelhet og pålitelig. Vi har dermed et ansvar for å ta til ordet eller iverksette tiltak når vi ser at det oppstår store problemer som påvirker verden og samfunnet vi lever i.

Det er i denne ånden vi gir uttrykk for vår bekymring over at Facebook ikke klarer å stoppe spredningen av feilinformasjon og hatefulle ytringer på sin plattform. Vi tror denne passiviteten gir drivstoff til rasisme og vold, og samtidig har potensial til å true demokratiet og integriteten til kommende valg både i Norge og verden over.

Vi ønsker å se at plattformen tar meningsfulle fremskritt mot å avslutte forsterkningen av feilinformasjon og hatefulle ytringer, samt politiske annonser og innhold som bidrar til valg av undertrykkelse.

Derfor er vi med i #StopHateForProfit, og pauser dermed all betalt reklame på Facebook i Norge fra 1.juli. Dersom det ikke skjer noen endring av plattformens håndtering av nevnte tema vil vi fortsette stansen ut 2020. Når vi engasjerer oss på nytt, vil innsatsen vår være avhengig av Facebooks endringer mot det positive.

Vi mener alle selskap har et ansvar å reflektere over den systematiske rasismen verden over, og presse seg selv til å gjøre mer og bli en bedre utgave av seg selv.

https://www.stophateforprofit.org/

Se hvordan SmartDok kan gjøre din arbeidshverdag smartere