ELEKTRONISK MANNSKAPSLISTE

ELEKTRONISK MANNSKAPSLISTE

Heldigitale mannskapslister

Registrer via mobiltelefon med Geofence eller byggekortleser

Elektroniske mannskapslister
Elektroniske mannskapslister

Heldigitale mannskapslister

Registrer via mobiltelefon med Geofence eller byggekortleser

Elektroniske mannskapslister

Har du oversikt over hvem som er på dine prosjekter?

Lurer du på hvilken løsning for elektronisk mannskapsliste som passer for deg? Her er alternativene:

  • Heldigital løsning kun vi app
  • App + registreringsboks
  • Kun registreringsboks

Ta kontakt med oss, så kan vi hjelpe deg frem til riktig løsning.

Vår løsning er fleksibel og tilpasset tøft norsk klima

  • Registrer via app eller byggekortleser
  • Gode rapporter
  • HMSREG kompatibelt
  • Dekker alle lovkrav
  • Se alle som er på byggeplassen, inkludert besøkende

 

Geofence
Geofence

Lag egendefinerte Geofence-områder

Med den nye Geofence-funksjonaliteten kan du lage spesialtilpassede områder for å øke nøyaktigheten.

Geofence

Lag egendefinerte Geofence-områder

Med den nye Geofence-funksjonaliteten kan du lage spesialtilpassede områder for å øke nøyaktigheten.

På noen byggeplasser kan det være vanskelig å registrere elektroniske mannskapslister via en eller flere byggekortlesere. Er dere kunde av SmartDok kan dere også benytte dere av mobiltelefon for å registrere ut eller inn på anleggsplassen.

Alt i en App
Som SmartDok bruker vil du dermed ha alle dine funksjoner samlet i en App. Du finner da byggekortleser ikonet i SmartDok Appen og registrerer deg ut og inn av prosjektet. Dette gjør SmartDok sin løsning fleksibel og ikke minst enkel å bruke.

UE-App for underentreprenør
Er deres bedrift underentreprenør i et prosjekt eller er du en gjest, så har SmartDok nå en egen UE-App slik at en kan registrere seg inn på byggeområdet via denne Appen.

Geofence gir deg som prosjektansvarlig mulighet til å definere et digitalt gjerde rundt et prosjektområde slik at innregistrering med SmartDok-appen eller SmartDok UE-appen kun blir mulig dersom man befinner seg innenfor området.

Ved å ta i bruk geofence i SmartDok vil du i større grad sikre at informasjonen i dine mannskapslister er korrekte da det ikke lenger blir mulig å registrere seg inn på prosjektet med mindre man er fysisk tilstede.

Dersom du i dag benytter deg av SmartDok sine elektroniske mannskapslister via app eller byggekortleser har du allerede en god mulighet for effektiv smittesporing dersom det skulle være nødvendig.

Her kan du hente ut lister på personer som har vært til stede på området som den smittede. Du velger selv perioden du ønsker å fokusere på, og kan dermed enkelt skaffe til veie en oversikt over personer som må kontaktes.

Smittesporing og testing er helt sentralt i den norske covid-19-strategien. Alle med symptomer på covid-19 bør testes, og personer som får påvist covid-19 skal isoleres. Nærkontakter som har vært utsatt for smitte skal identifiseres, informeres og følges opp i 10 døgn etter siste eksponering. Dette står i dag på FHI sine nettsider.

Registreringer utført i SmartDok via App, UE-app eller Byggekortleser sendes til HMSREG for blant annet systematisk og risikobasert oppfølging og kontroll av leverandører gjennom integrasjon mot blant annet Enhetsregisteret, HMS-kort/byggekort.no og StartBANK.

Om det er 25 kuldegrader eller pøsende regnvær betyr ingenting for vår byggekortleser. Leseren er produsert med tanke på tøffe forhold. «Swipe» ditt HMS-kort foran leseren og du er kjapt og enkelt registrert på korrekt prosjekt. Når du er ferdig for dagen «swiper» du kortet på nytt og du registrerer deg ut av byggeplassen. Leseren kan du montere på vegg. Den trenger ikke tilgang til trådløst nettverk for å fungere. Inne i leseren er det et SIM-kort som kommuniserer via mobilnettverket.

Byggekortleseren til SmartDok kan flyttes fra prosjekt til prosjekt. Det er enkelt å endre hvilket prosjekt boksen skal registrere mannskapslister på. Selv med bare en byggekortleser kan løsningen i kombinasjon med mobil-App brukes på flere prosjekter.

Elektroniske mannskapslister over de ansatte er viktig for at de sentrale aktørene på en byggeplass (byggherre, HMS-koordinator, arbeidsgiver og verneombudet), og tilsynsmyndighetene, raskt skal kunne skaffe seg oversikt over de som jobber på bygge- eller anleggsplassen.

Alle arbeidere på en byggeplass er pålagt av arbeidstilsynet å være utstyrt med byggekort (HMS-kort). Byggherreforskriftens § 15 sier at du til enhver tid skal kunne gjøre rede for hvem som er på byggeplassen. Alle arbeidere eller besøkende skal bære med seg et HMS-kort, som er byggbransjens obligatoriske ID-kort.

Når en arbeider registrerer seg via SmartDok sin byggekortleser eller mobiltelefon sendes infomasjonen via web til ditt SmartDok-system hvor du kan via mobil eller PC få full tilgang til å se hvem som er eller har vært på byggeplassen. Systemet er også kompatibelt med HMSREG.

Les forskriften for mannskapslister.

Vi ønsker å gjøre brukere av Geofence klar over en del begrensninger i teknologien som kan medføre unøyaktighet.

Last ned SmartDok Byggekortleser-plakat (norsk, engelsk og polsk) samt for Geofence. Merk: appen kan brukes på flere prosjekter selv med kun én kortleser.

Viktig med oversikt

– Det er ekstremt viktig for oss å ha oversikt over hvem som er inne på arbeidsområdet til enhver tid. Det er faktisk en viktig del av HMS-arbeidet!
Morten Braathen i DVS Entreprenør

Morten Braathen i DVS Entreprenør bruker SmartDok
Morten Braathen i DVS Entreprenør bruker SmartDok

Viktig med oversikt

– Det er ekstremt viktig for oss å ha oversikt over hvem som er inne på arbeidsområdet til enhver tid. Det er faktisk en viktig del av HMS-arbeidet!
Morten Braathen i DVS Entreprenør

Morten Braathen i DVS Entreprenør bruker SmartDok

SmartDok er laget for og i samarbeid med bygge- og anleggsnæringen

Det er høysesong for anleggsbransjen – vi har byggekortlesere klare for levering. Bestill nå!
Skal du i gang med et nytt prosjekt? Vi har elektroniske mannskapslister

Les mer

SmartDok lanserer nå geofence-funksjonalitet tilknyttet mobilregistrering av mannskapslister.
Med geofence-funksjonalitet kan du lage spesialtilpassede områder for å øke nøyaktigheten

Les mer

SmartDok byggekortleser hos Park & Anlegg
God oversikt over hvem som er på arbeidsplassen

Les mer

Geofence
Hold oversikt over byggekortene

Les mer

covid 19 smittevern i SmartDok
Med elektroniske mannskapslister kan du drive smittesporing

Les mer

Vår byggekortleser kan brukes på mange prosjekter. Den kan enkelt flyttes fra et byggeprosjekt til et annet
Samarbeider for å bekjempe useriøsitet i bransjen!

Les mer

Kontakt oss for gratis demo

SmartDok brukes i dag av 3.750 små og store bygg- og anleggsbedrifter.