Bjørnar Bollestad er prosjektleder for B&G Tunnel, og hans team spiller en sentral rolle i det store prosjektet med å utvide E18 mellom Langangen og Rugtvedt. Dette omfattende prosjektet er en totalentreprise for Nye Veier, og B&G Tunnel har ansvaret for å sprenge, sikre og klargjøre tunnelene før neste fase overtas av Eiffage, som står for innredning og elektroarbeid.

Vårt omfang er å sprenge, sikre og invisere disse løpene. Og så overtar Eiffage og fullfører med innredning og elektroarbeid på resten, forklarer Bjørnar.

HMS og kvalitetssikring med SmartDok

I tillegg til den omfattende fysiske jobben i tunnelen, legger Bjørnar stor vekt på HMS og kvalitetssikring. Her spiller SmartDok en viktig rolle i å gjøre arbeidet enklere og mer tilgjengelig for hele teamet.

– Vi bruker SmartDok på HMS og kvalitetssikring. Så der fører vi inn alt av avviksrapportering. Det er uønskede hendelser og innrapportering av sjekklister, sier Bjørnar.

For Bjørnar og teamet er SmartDok et sentralt verktøy, spesielt på maskinmodulen, som gir dem oversikt over alle maskiner, serviceintervaller og utført vedlikehold.

Det fungerer bra, det er enkelt og greit, og det er jo telefonen vi i hovedsak bruker, for det er noe folk har tilgang på og har med seg. Det er jo egentlig hovedmotivasjonen med det, at det er tilgjengelig for de som er ute og jobber, og noe de kan bruke, legger han til.

Tilgjengelighet og enkelhet i tunnelen

Med et stort prosjekt som E18 Langangen – Rugtvedt, er det viktig at verktøyene som brukes for dokumentasjon og kvalitetssikring er lett tilgjengelige for de som jobber ute i feltet. SmartDok gjør det mulig for Bjørnars team å holde oversikten på alt fra HMS til maskinvedlikehold, direkte fra mobilen.

Bjørnar Bollestad leder en del av et enormt prosjekt som vil bidra til å forbedre Norges infrastruktur, og med SmartDok i verktøykassa sørger han for at alt går sømløst og effektivt, fra sprenging til sikring.

Se historien om et land, og bli kjent med noen som bygger landet

Historien som aldri slutter å skrives
Se videoen – Historien om et land
Sila Bozkurt er prosjektingeniør hos HAB
Sila Bozkurt: En trygg og trivelig arbeidsplass med fokus på HMS
Fredrik Aarseth Røli: En lidenskap for tunneldriving – meter for meter
Fredrik Aarseth Røli: En lidenskap for tunneldriving – meter for meter
Nikolai Kristiansen er maskinfører i HAB
Nikolai Kristiansen: Fra guttedrøm til virkelighet som maskinfører
Ruben Ekre: Actionfylt hverdag som formann i grunnarbeid
Ruben Ekre: Actionfylt hverdag som formann i grunnarbeid
Jony Moen jobber i byggeledelsen hos Nye Veier, og akkurat nå er han midt i et av Norges største infrastrukturprosjekter – ny firefeltsvei fra Langangen til Rugtvedt i Porsgrunn, Telemark
Jony Moen: Byggeledelse i et av Norges største tunnelprosjekter

Se hvordan SmartDok kan gjøre din arbeidshverdag smartere