Byggingen av et av Norges kuleste anlegg er godt i gang i Odda
Byggingen av et av Norges kuleste anlegg er godt i gang i Odda

Bygg og Anlegg Kompetanse AS er godt i gang med å realisere drømmeprosjektet til Leif Einar Lothe.

Vil Lothepus få til å bruke SmartDok?

Vi har besøkt selskapet Bygg og Anlegg Kompetanse AS på gigantprosjektet i Odda der blant annet Lothepus er i full gang med å realisere sitt gigantprosjekt. I brakka på anleggsplassen sitter daglig leder Inger Mari Raaen, og tar oss vel i mot. Hun kan fortelle at dette har vært noe Leif Einar lenge har drømt om å bygge.

– Leif Einar Lothe driv i dag allerede en populær bobil-camp i Odda, og han er i tillegg veldig interessert i det historiske. Det som har foregått før Odda vart industriell, fortelle hun.

Han har alltid hatt en sterk interesse for stavkirker og historier om de gamle ridderne. Lysta til å bygge stavkirke har alltid vært der, en drøm og en visjon han nå har klart å realisere oppstart på.

Nå er selskapet i gang med å bygge stavkirke, langhus, fasilitetshus, personalhus, 12 hytter og bobilparkering!

Inger Mari er stolt over å være med på prosjektet som hun tror vil gi store ringvirkninger.

Anlegget er stort, og det er utrolig spennende å få være med på dette. Det vil gi mye tilbake til lokalsamfunnet i både form av arbeidsplasser, og et stort trekkplaster for turisme, som igjen vil generere arbeidsplasser i hele Ullensvang.

– Har en først fått inn turistene, så ligg ting til rette for at flere kan skape arbeidsplasser og å tilby andre opplevelser, forteller hun.

Inger Marie Raaen i Bygg og Anlegg Kompetanse AS
Inger Marie Raaen i Bygg og Anlegg Kompetanse AS

Full kontroll på prosjektet

Daglig leder Inger Mari Raaen og selskapet har nå tatt i bruk det digitale dokumentasjonssystemet SmartDok for å få full kontroll på HMS/KS og mannskapslister.

Inger Marie Raaen i Bygg og Anlegg Kompetanse AS

Full kontroll på prosjektet

Daglig leder Inger Mari Raaen og selskapet har nå tatt i bruk det digitale dokumentasjonssystemet SmartDok for å få full kontroll på HMS/KS og mannskapslister.

Tilstreber seg varige konkurransefortrinn

Bygg og Anlegg Kompetanse AS starta opp som tømrerfirma i slutten av 2020, og har i dag 9 ansatte. Selskapet har tre eiere, Inger Mari Raaen, Martin Heggøy og Leif Einar Lothe.

Selskapet har hatt en veldig fin vekst og tilbyr nå flere tjenester innen flere fagområder, noe som også innbefatter å arrangere kurs særlig rettet mot byggebransjen.

– Vi tre har god gjennomføringskraft og har mange av de samme verdiene som nok er hovedgrunnen til at det fungerer så bra mellom oss, forteller hun.

Hvorfor er dere et foretrukket selskap?

– Vi ønsker å tilstrebe oss varige konkurransefortrinn med å ha en moderne tanke og tilnærming. Vi mener vi har evnen til å se endringer og trender, og positivt tilpasse oss morgendagens forhold.

I dag utfører selskapet med deres underentreprenører følgende oppdrag: Tømrer/snekkertjenester, våtrom/flislegging, membranarbeid, muring/pipe og ildsteder, malerarbeid, betongarbeid, asbestsanering/miljøsanering, taksering/takstmann, hustegning, byggesøknader og byggesak, byggeplassutleie og byggekontroll, prosjektering og beregning/ingeniørtjenester, miljøkartlegging. Kurs; varmt arbeid, asbestsanering, stillas og våtromskurs.

Og nå det gigantiske prosjektet i Odda. På det mest hektiske vil det være rundt 70-80 arbeidere på anleggsplassen.

Lothepus er klar for HMS/KS i mobilen.

Leif Einar Lothe møtte klø seg i skjegget når han fikk undervisning i SmartDok sin HMS/KS-app. Lothe er en analog mann, men ser ikke bort fra at han skal få til «denna jækla appen». Om han får det til kan du se i neste sesong av Camp Lothepus.

Fokus på HMS og kvalitetssikring

For Inger Mari er det viktig at selskapet tar HMS og kvalitetssikring på høyeste alvor. For å forbedre disse prosessene har selskapet anskaffet seg et digitalt HMS/KS -system.

– SmartDok ble tatt i bruk grunnet kravet om elektronisk mannskapsliste på byggeplassen, samtidig for å kunne effektivisere og ha god kontroll i hverdagen med all dokumentasjon som kreves innen HMS/kvalitetssikring, forteller hun.

– Jeg har vært borti flere HMS-program, men til nå er dette virkelig det beste!

Daniel Venaas i gravemaskinen
Daniel Venaas i gravemaskinen

Har brukt SmartDok siden Nokia var på topp

Daniel Venaas har vært maskinfører i 15 år, og minnes godt den gangen han fikk SmartDok på Nokia-telefonen sin.

Daniel Venaas i gravemaskinen

Har brukt SmartDok siden Nokia var på topp

Daniel Venaas har vært maskinfører i 15 år, og minnes godt den gangen han fikk SmartDok på Nokia-telefonen sin.

Fra tastetelefon til smarttelefon

Daniel Venaas er maskinfører på anleggsplassen, og har brukt SmartDok siden det var mulig å få på Nokia sine tastetelefoner. Han husker han brukte en Nokia 6300 som den siste tastetelefon.

– Jeg husker den gangen vi fikk SmartDok på Nokiaen. Selv da opplevdes det som noe helt nytt, forteller han.

– Litt mer leting i menyen var det og mye tasting, men vi fikk fint til å registrere timer og skjema da også!

I dag bruker Daniel SmartDok på sin iPhone, og synes det er veldig brukervennlig.

– Det er veldig enkelt å bruke SmartDok-appen i dag. Her registrerer jeg timer, SJA, RUH og avvik. I tillegg bruker jeg Geofence til å registrere meg inn og ut av byggeplassen via appen.

Daniel synes det er stort å få være med å bygge dette prosjektet i Odda.

– Dette er et spennende prosjekt. Her er det mye som skjer hele tiden og det går fort fremover, og vi ser forandringer på anleggsplassen fra dag til dag.

Daniel Hamre

Daniel Hamre har ansvaret for SmartDok i selskapet. Han liker veldig godt HMS/KS-modulen og Kompetansesenteret i appen.

Vil Lothepus få til appen?

Leif Einar Lothe fikk også prøve seg frem i appen og fulgte nøye med under SmartDok sin presentasjon. Her snakker vi analog mann med et stort arbeidshjerte, men som sliter litt med å bruke appene sine i telefonen. Han bruker nemlig sin smarttelefon til kun SMS og telefonsamtaler. Skal han i hele tatt få SmartDok på telefonen må han i først og fremst få den koblet opp på nett. Noe som kan vise seg å bli en morsom seanse.

Under opplæringen med SmartDok i anleggsbrakka ble det mye latter og morsomme spørsmål fra Lothepus, og SmartDoks representant fikk seg virkelig en utfordring. Kanskje vil du få svaret hvordan det gikk i neste sesong av Camp Lothepus?

Den som venter får se…

Står for designet selv

Martin Heggøy og Øyvind Andersson viser oss hvordan det skal bli seende ut når alt er ferdig. I tillegg får vi se de første skissene som ble tegnet etter tankene fra Lothepus. Martin holder frem noen håndtegnede ideer som deretter blir til avanserte datamodeller, og som til slutt skal ende opp i et fantastisk prosjekt midt i Odda.

– Det er litt av et prosjekt! Det som begynte som en tegning av en stavkirke endte opp med et gigantisk prosjekt med hytter, langhus, personalhus og fasilitetshus, forteller Martin.

Han viser oss så noen bilder av hyttene som er planlagte. En slags crossover av en norsk hytte og et hobbithus. Tøft.

Vi har full kontroll over hele prosessen. Fra tegning til utførelse av prosjektet, forteller Martin.

Vi gleder oss til å se prosjektet ferdig. Det tror vi hele Odda og Vestlandet også gjør.

Terje Espe på anleggsplassen

Terje Espe syntes SmartDok-appen var enkel å bruke, og syntes det var fint å få HMS/KS i mobilen.

Se hvordan SmartDok kan gjøre din arbeidshverdag smartere