Ny stor milepæl for seriegasellen SmartDok

CEO Bjørn Tore Hagberg i SmartDok
CEO Bjørn Tore Hagberg kan skilte med så sterk og stabil vekst gjennom de siste 11 årene at selskapet hans har blitt kåret til Gasellebedrift hvert eneste år.

SmartDok er kåret til «Gaselle-bedrift» for ellevte år på rad, og fortsetter med det sin suksesshistorie.

Dette er ingen liten bragd, om vi skal si det selv – også i landsmålestokk. Det krever fokus, innsats og teft – noe som har resultert i at bedriften vår har til Nugatti på brødskiva, og vel så det.

En langsiktig plan ligger bak

– SmartDok er bygd opp av interne ressurser. Dette gjør at vi har kontroll på hele verdikjeden og raskt kan gjøre justeringer ved behov. Dette har bidratt til at SmartDok er på gasellelisten for 11. år på rad.

En langsiktig plan ligger bak

– SmartDok er bygd opp av interne ressurser. Dette gjør at vi har kontroll på hele verdikjeden og raskt kan gjøre justeringer ved behov. Dette har bidratt til at SmartDok er på gasellelisten for 11. år på rad.

Langsiktig tenkning

Vi tok en yderst liten prat med CEO Bjørn Tore Hagberg, midt i en travel førjulstid.

Det er et fåtall bedrifter på landsbasis som har knekt koden med å bli seriegaselle. Hva tror du er nøkkelårsaken(e) til at nettopp SmartDok har greid dette?

– SmartDok har hatt en langsiktig plan om vekst og tatt steg for steg, som har resultert i at det har vært en stabil vekst gjennom mange år.

SmartDok som selskap startet opp i 2005 (da under navnet Ascella), men produktet så ikke dagens lys før i 2007. Siden har veksten vært jevn, noe som fra 2012 resulterte i Gaselle-status for den skybaserte løsningen.

Hvordan ser du for deg at de neste årene blir? Vil veksten fortsette i samme stil?

– Det vil bli mer utfordrende å få til en like stor vekst som vi har hatt fram til nå, dette da vi allerede har tatt en stor del av markedet. Vi legger opp til fortsatt vekst, men vi forventer ikke at den blir like sterk framover som den har vært.

De SmartDok-ansatte er samlet på ett bilde
Det blir fort folksomt i lokalene til SmartDok når selskapet rommer over 60 ansatte totalt.

Mange gaseller men få “stayere”

Antall norske selskaper som har vært kåret til Gaseller de siste årene teller flere tusener, men det er kun et fåtall som har knekt koden med å bli seriegaselle.

– SmartDok er bygd opp av ressurser internt i selskapet, fra utviklere, designere, marked, support, salg, økonomi osv. Dette gjør at selskapet har kjennskap og kontroll på hele verdikjeden internt og raskt kan gjøre justeringer ut fra markedet og verden forøvrig. Dette har bidratt til og resultert i at SmartDok er på gasellelisten for 11. år på rad, avslutter Hagberg.

Se hvordan SmartDok kan gjøre din arbeidshverdag smartere