Variasjon, en god arbeidsgiver, mange spennende utfordringer og mye kule verktøy gjør at Alexander Bore elsker jobben sin som håndverker.

Alexander Bore har jobbet i 14 år hos Totalrenovering AS i Tromsø, og er utrolig stolt av jobben sin som tømrer i selskapet.

Det som er så fint med å være håndverker at en har en utrolig variert hverdag, og at en får utfordret seg hele tiden, forteller Bore.

Spesielt fint er det å kunne skape noe.

– Å kunne gå fra jobb og se at en har produsert noe i løpet av dagen er veldig viktig for meg, forteller han.

Vi treffer Alexander ute på et oppdrag i Ersfjorden der han og Håkon Olaisen var godt i gang med å totalrenovere et hus. Et betydelig oppdrag som kommer til å kreve mye erfaring og gode egenskaper for å komme i mål med et godt resultat.

Det som også gjør det ekstra spennende med å være håndverker at at det plutselig dukker opp ting som en ikke forventet. For eksempel på en rehab-jobb, så vet en ikke hva som er bak en vegg, noe som kan resultere at en må gjøre en helomvending i forhold til hva som var planlagt.

SmartDok er et kult verktøy

Alexander har mange «duppeditter» som hjelper han i hverdagen, og SmartDok er et av verktøyene han bruker daglig for å forenkle arbeidet.

SmartDok er et bra verktøy

Alexander har mange «duppeditter» som hjelper han i hverdagen, og SmartDok er et av verktøyene han bruker daglig for å forenkle arbeidet.

Verktøy gjør jobben enda kulere

Ute på prosjektet i Ersfjorden har Alexander med seg en hel haug med det han kaller «kule duppeditter».

Jeg synes at det som også gjør det kult å være håndverker er bruken av alle de forskjellige verktøyene. Det er hele tiden utvikling her, og til stadighet kommer det noe nytt og smartere, forteller han.

Alexander viser oss flere verktøy som gjør hverdagen hans mer effektiv. En superlett sirkelsag, en noe annerledes hammer, laserverktøy, diverse elektriske skru- og måleapparater og ikke minst en veldig smart søppelbøtte. Alt dette for å gjøre Alexander og Håkon sin hverdag enda bedre.

– Jeg har mange smarte «duppeditter» som gjør jobben min enda gøyere!

For å registrere timer, HMS, sjekklister, holde kontroll på verktøyet og elektroniske mannskapslister, bruker han én og samme app.

SmartDok er et viktig verktøy for oss. Det gjør dagen mye enklere!

Som håndverker er Alexander avhengig av pålitelig programvare for å håndtere dataene sine. Han stoler på SmartDok fordi de prioriterer sikkerhet og tar vare på dataen hans.

– Det er utrolig viktig for meg at dataene mine er trygge, og med SmartDok vet jeg at informasjonen min er i gode hender, sier Alexander.

Totalrenovering AS har brukt SmartDok siden 2011, og som kunde av selskapet kan du stole på at dokumentasjonen er av tipp topp klasse, og at de tar HMS på alvor.

Fornøyd arbeidsgiver og fornøyde kunder

Som håndverker representerer Alexander bedriften sin på alle oppdrag.

Fornøyde kunder er det viktigste. Kundene forventer et godt resultat og topp kvalitet av en proff aktør som oss i Totalrenovering AS.

– Når vi som håndverkere leverer så kommer kundene tilbake til oss!

En fornøyd arbeidsgiver er også en motivasjonsfaktor.

– Det er en grunn til at jeg har jobbet her i 14 år. Jeg er fornøyd med bedriften, og jeg føler arbeidsgiver er fornøyd med jobben jeg gjør. Det betyr trygghet.

TotalRenovering er en flerfaglig byggmester med rundt 60 ansatte. Siden oppstarten har idéen vært enkel for selskapet; gjennom å levere de fleste håndverksfag skal de være en flerfaglig ressurs som kan hjelpe kunden i sin helhet. Derfor navnet TotalRenovering.

Motiveres av lærlinger

Totalrenovering AS er også flinke til å ta inn lærlinger i bedriften for å gi de den praksisen og kunnskapen de trenger.

– Det er fint å være instruktør for lærlinger. Til nå har jeg hatt seks stykker i forskjellige aldre.

I tillegg til å ta vare på lærlingene og dele den erfaringen han har opparbeidet seg, så lærer en mye selv av å ha lærlinger hevder Alexander.

– Å ta inn lærlinger er veldig positivt på det sosiale, og så lærer en mye om seg selv også. Det er veldig lærerikt!

– Så er det stort å følge dem frem til de skal ta svennebrev. Det er et bra øyeblikk!

Du kan følge Alexander Bores arbeidshverdag på hans Instagram og TikTok profil. Det anbefales!

Se hvordan SmartDok kan gjøre din arbeidshverdag smartere