SmartDok er sponsorer av Barents Chess.

Gründer av SmartDok, Bjørn Tore «Magnus» Hagberg er sammen med Support Manager Roger Skarvik og Account Manager Vidar Berg-Hansen alle klare til å delta under helgens hurtigsjakkturnering.

SmartDok er med på å støtte Barents Chess turneringen i Alta til helgen. I tillegg stiller våre tre skarpeste kniver opp for å spille. Klarer du å sette de i sjakk?

Så er det ny VM-kamp på gang i en av verdens mest fartsfylte idretter….langsjakk! Etter at Norge fikk verdensmesteren, har sjakk-klubber over hele landet opplevd flokker av nye spillere i absolutt alle aldre. En ting er sikkert; Man er aldri for gammel til å lære seg sjakk, og det skader neppe å komme igang mens læringshjernen fortsatt har turboen innkoblet.

Sjakk er balsam for hjernen

Man antar at sjakk oppsto i India på 600-tallet, men her strides de lærde (som de ofte gjør). Spillet har stadig utviklet seg opp gjennom århundrene, både brikker og regler. Inntoget av superduperdatamaskiner har utvilsomt endret hvordan de beste spillerne jobber med sjakken. Det finnes også forskning som viser at sjakk i skolen gir klar bedring av resultater, så det er vel ikke helt tilfeldig at SmartDok har et sjakkbrett stående på møterommet?

– Alle har behov for et lite avbrekk innimellom, og da er ikke et parti lynsjakk et dårlig alternativ. Vi jobber med IT-utvikling, og det å ha ansette som kan sitte konsentrert med en oppgave som krever dyp tenking er ikke dumt. Sjakk er en av få spill som virkelig har overlevd overgangen til dataverdenen, sier Bjørn Tore Hagberg.

Hvem er best i SmartDok?

Alta 18.–20. november går Barents Chess 2016 av stabelen i Alta og SmartDok er stolt samarbeidspartner. På lørdagen er det egen klasse for bedrifts-spillere, sponsorer og politikere, med seks partier hurtigsjakk.

Til denne turneringen har SmartDok påmeldt sine sterkeste kort, som alle skal ut i krigen for å sette sine motspillere i sjakk. Bjørn Tore Hagberg er den høyest rangerte spilleren i selskapet, og dermed den eneste av de «tre amigos» som rettmessig kan gå med pannebånd under hele turneringen. Roger Skarvik er på sin side kjent for sin franske åpning, mens Vidar Berg-Hansen egentlig ikke er kjent for noe som helst.

Hvem som er best vil vise seg på lørdag, og prestisjen er til å ta og føle på.

– Vi kan alle bekrefte at det er blodig alvor når vi kommer igang. Partiene som har blitt spilt i pausene på jobb har alle vært smått legendariske, og dagen som regel delvis ødelagt om en taper. Vi forventer at partiene på lørdag kommer til å bli like tøffe, sier en flirfull Roger Skarvik.

– Vi håper andre tar utfordringen og melder seg på turneringen, sier SmartDok-guttene.

Har du lyst til å delta?

Påmelding til Barents Chess finner man på altasjakk.no. Påmeldingsfrist er fredag 18. november kl. 15.00. Online-påmeldingen 17. november kl. 23:59:00.

Se hvordan SmartDok kan gjøre din arbeidshverdag smartere