Ivan Kallekleiv i graveren

Ivan Kallekleiv kjører gravemaskin på dagen og rally på ettermiddagen.

Det er full fres når Ivan gir bunn gass i sin Volvo 242 med 363 hestekrefter. Gutten kombinerer sin rallyinteresse med jobb som maskinfører i Grunnarbeid Vest i Bergen.

Med rallysport i blodet

Rallyinteressen til Ivan kom tidlig. Han var bare tre år da han ble med familen rundt på rallystevner.

– Vi reiste rundt som mekanikere og støttespillere til en venn av oss, og hadde alltid ungene med oss rundt, forteller pappa Bjørn Kallekleiv.

Når Ivan var 14 år gammel kjøpte han sin første rallybil.

– Jeg skjønte at dette var noe han brente for da jeg en dag fant motoren på garasjegulvet i tusen deler. Jeg tenkte at han aldri ville få den sammen igjen. Men to dager etter var den ferdig satt sammen og montert i bilen!

– Siden har det gått slag i slag, forteller Bjørn.

I dag kjører Ivan i klasse 4 – Rallycross Supernasjonal 2022.

I år satser vi på å få mer erfaring og få fullført flere løp, og at bilen fungerer, sier Ivan selv.

Volvo 242 rallybil - Ivan Kallekleiv

Ivan sin Volvo 242 med 2,9 liters motor og 363 hestekrefter.

En fin kombinasjon

Ivan jobber til daglig i Grunnarbeid Vest som maskinfører. Han er akkurat ferdig med lærlingtiden, og har fått fagbrevet han trengte for å kalle seg en fagarbeider.

Det er fint å være maskinfører. En har veldig varierende dager, sier Ivan.

Kombinasjonen rally og maskinfører passer perfekt ifølge han selv.

Det går mye i det samme, maskiner og utstyr, samt service og mye skruing, sier han med et smil.

Når det skal drives service på bilen er det han selv og en kompis som er mekanikere, samt pappa Bjørn som hjelper så godt han kan.

– I år er det planen å kjøre NM, Norgesmester-cupen og Vestlandmesterskapet. Så forhåpentligvis blir det mye kjøring så lenge utstyret holder.

Hva er kraftigst, gravemaskinen eller Volvoen?

– Det er gravemaskinen!

Grunnarbeid Vest - Ivan

Ivan i gravemaskinen på et svært prosjekt utenfor Bergen der Grunnarbeid Vest har hatt ansvaret for nettopp grunnarbeidet.

Bruker SmartDok

Som maskinfører kommer en ikke utenom bruk av apper i telefonen. For å gjøre dagene sine på jobb så effektiv som mulig, så har selskapet tatt i bruk SmartDok som dokumentasjonssystem. Her registrerer Ivan det han gjør før han drar hjem og kjører Volvo 242.

– Jeg bruker SmartDok til å føre timene mine, og utstyr og varer jeg bruker. I tillegg registrerer jeg HMS, sjekklister, dokumentasjon og bilder. Så stort sett til alt!

Å registrere i appen har forenklet hverdagen til rallysjåføren i følge han selv.

Det er mye lettere nå ja, både for meg og for han som sitter på kontoret som skal se gjennom alt som er lagt inn på appen. De fanger opp ting med en gang, så det er mye lettere!

Et multiverktøy for hele bedriften

Kristine forteller videre at systemet forenkler arbeidsdagen for de som er ute, og at de til enhver tid har direkte tilgang til skjemaer og timelister.

Transportlister fungerer veldig bra, vi har fått veldig god oversikt over transporten etter at vi begynte å bruke SmartDok. Og HMS- og kvalitetsarbeidet vårt er hevet ett nivå etter at SmartDok kom, vi har rett og slett fått et bedre verktøy.

Les mer om hvordan Grunnarbeid Vest jobber smartere med digital dokumentasjon

Grunnarbeid Vest løser tidsklemma med digitalt system

Grunnarbeid Vest i Bergen sparer tid og penger med smartere dokumentasjon. Les hvordan selskapet har løst dokumentasjonsfloken.

Om Grunnarbeid Vest AS

Grunnarbeid Vest AS ble startet i 1994 og tilbyr alt innen byggesøknad, prosjektering, grunn- og betongarbeid. Vi tilbyr våre tjenester både til private og næringslivet, og har kunnskapen som behøves for å sikre at ditt prosjekt fullføres til avtalt tid med avtalt resultat.
Grunnarbeid Vest er godkjent for ansvarsrett. Vi har maskiner og utstyr for både små og store prosjekter og tar oppdrag i Bergen, Os og omegn.

Se hvordan SmartDok kan gjøre din arbeidshverdag smartere