Kristoffersen AS

Vi har nå full kontroll, og vi bruker mye mindre tid på å dokumentere timelister, HMS og varetransport
sier daglig leder Sven Andre foran Kristoffersen AS sitt verkstedbygg på Hokksund.

– Jeg brukte å grue meg til å dokumentere, nå er all dokumentasjon såre enkelt!

Hvordan bruke mindre tid på dokumentasjon og mer på graving? Kristoffersen AS har løst det med digital dokumentasjon.

– Jeg er ikke en fyr som gleder meg til å jobbe med dokumentasjon, men etter at vi fikk SmartDok, så har vi fått HMS, sjekklister, timeregistrering og transport i ett system og en app, sier daglig leder Sven Andre Kristoffersen.

– Et kjempeløft på alle måter, og jeg skryter av det til alle jeg treffer i min bransje, legger han til.

Kristoffersen AS ble stiftet i 2012, og er et maskinentreprenørfirma som tar på seg oppdrag innenfor graving og transport, og har rykte på seg for å levere kvalitet og god oppfølging. De er i dag 10 ansatte og har en betydelig maskinpark.

Anleggsarbeider Kevin Burud

Anleggsarbeider Kevin Burud registrerer data i SmartDok daglig, og synes hverdagen er blitt enklere med den digitale dokumentasjonen.

Tok kontroll på dokumentasjonen

Et selskap i vekst oppdager kjapt at mengden dokumentasjon øker kjappere enn antall prosjekter, og før en vet ordet av det så går mye av tiden en skulle brukt på graving til å føre HMS, timer og varelister.

– Vi fikk anbefalt SmartDok av et selskap vi samarbeider en del med. De skrøt så mye av systemet at jeg var nødt til å ringe SmartDok å høre om de kunne komme ut å vise oss en demo.

Kundekonsulent, Muqaddes Aftab besøkte oss i slutten av 2018, og jeg ble vel kunde med en gang etter demoen.

Det som før ble opplevd som arbeid som gikk ut over produksjonen, ble til produktiv tid.

– Vi har nå full kontroll, og vi bruker mye mindre tid på å dokumentere timelister, HMS og varetransport. Oppfølging og etter-kalkulasjon har også blitt mye bedre både for oss og kunden, forteller Sven Andre.

Mindre papir - mer graving

Mindre papir – mer graving. Gutta hos Kristoffersen AS ønsker å jobbe mest mulig effektivt.

Fra en hjulgraver til en hel maskinpark

Sven Andre startet opp selskapet i 2012, og var da eneste ansatte i foretaket.

– Påsken 2012 kjøpte jeg en brukt hjulgraver, og kjørte utleid for Veidekke. Den store drømmen var å en dag kunne kjøpe en ny hjulgraver uten lån.

Men ledig tid i helgene gjorde sitt til at en mulighet til å drive litt graving i hjemmeområdet.

Kristoffersen AS

Massetransport registreres i realtid, og kundene av Kristoffersen AS kan være sikre på at de faktureres korrekt.

Stor etterspørsel ga ekspansjon

– Jeg kjøpte meg en liten gravemaskin, som jeg kunne bruke til å grave litt i helgene med. Til slutt ble etterspørselen så stor at jeg sluttet å grave for Veidekke, og kun konsentrerte meg om å dekke forespørslene som kom på mine egne tjenester, forteller han.

– Siden har det bare økt og økt. Flere ansatte, flere maskiner. I dag er vi 10 ansatte, og har blant annet to lastebiler, to hjullastere og åtte gravemaskiner.

I 2018 var selskapet med på et skikkelig prestige prosjekt for gamlekommunen. Totalrehabilitering av Strømsø skole – til å bli et komplett kontorbygg for kommunens virksomhet Senter For Oppvekst. Les mer om prosjektet her.

Kristoffersen AS var en av underentreprenørene i prosjektet, totalrevovering av Gamle Strømsø skole i Drammen.
Hovedentreprenør var totalentreprenør RVS AS.

Alder betyr ingenting

Kristoffersen AS har som de fleste andre ansatte i alle aldre, og myten om at de eldste ansatte i bedriftene ikke kan eller ønsker å dokumentere digitalt stemmer i ihvertfall ikke her.

– Som et eksempel har jeg to karer hos meg som er av den litt eldre garden, og som ikke er kjempeglade i å sitte å fikle med mobiltelefon. Han ene er polsk, og snakker dårlig norsk, men løser SmartDok godt allikevel.

– Begge karene har ingen problemer med å bruke SmartDok. Å dokumentere timeregistrering, sjekklister,  ja all dokumentasjon er enkelt!

Kristoffersen AS

Kristoffersen AS har et oppdrag utenfor Drammen sykehus. Her registreres det massetransport, timer og HMS.

Lett å holde oversikt over

Sven Andre trekker frem et eksempel på massetransport.

– På et prosjekt vi jobber med ved Drammen Sykehus nå, så går sjåføren enkelt inn i SmartDok og registrerer lasset. Hvor, når, samt hvor han tipper det hen. Da kommer dette opp i dokumentasjonen til prosjektet, som igjen fører til en enkel jobb for oss som skal fakturere. Massetransporten er koblet til prosjektet.

– Er det mindre oppdrag der det kun er snakk om et lass, så har vi fikset det enkelt i SmartDok med å lage et eget småoppdrag-prosjekt som er lett å holde oversikt over.

– Kunden får så faktura via epost hvor vedlagt korrekt masse, timer, tidspunkt og hvor arbeidet er gjort er lagt med.

Tror du at du sparer tid og penger?

– Ja uten tvil.

Om Kristoffersen AS

Vi i Kristoffersen AS utfører alt innen graving og massetransport, ta kontakt angående konkrete oppdrag!
Vi utfører alt av gravearbeider både store og små oppdrag for private, bedrifter og offentlig. Med graving mener vi drenering, tomter, vannlekkasjer, vei, vann og avløp, lettere sagt alt kunden måtte ønske utført.

Se hvordan SmartDok kan gjøre din arbeidshverdag smartere