Sommerstudenter SmartDok

Joakim Johansen og Christian Sivertsen er to livlige studenter fra Alta som i sommer skal jobbe hos oss i SmartDok som kodere!

En spennende lokal duo som skal bryne seg på maskinmodulen i sommer

SmartDok har i sommer gleden av å ønske velkommen to talentfulle sommerstudenter, Christian Sivertsen og Joakim Johansen. Begge med røtter i Alta, og en felles lidenskap for teknologi og problemløsning, er de klare for å sette sine snasne kodespor inne i systemet vårt – alt for at kundene våre skal få en enda enklere hverdag.

Sivilingeniørstudenten med kodetalent

Christian Sivertsen har vokst opp i Saga i Alta, og hele skolegangen har han hatt i hjemtraktene. Etter videregående startet han på en integrert master i Datateknologi (Sivilingeniør) ved NTNU i Trondheim. Nå er han ferdig med tredje året av studiet og har to år igjen.

– Det å bruke programmering for å løse problemer gir meg en enorm tilfredsstillelse, sier han.

Hva fikk deg til å søke sommerstudentjobb hos SmartDok?

– Jeg er glad i hjembyen min, og hvis man skal tilbake hit etter studiene er det viktig med en relevant jobb som man trives i. SmartDok virket som en spennende software-bedrift, og derfor ville jeg bli kjent med dem som arbeidsplass.

Har du noe spesifikt du kan avsløre at du skal jobbe med i sommer her i SmartDok?

I sommer skal vi jobbe med å modernisere en del av webappen til SmartDok som omhandler såkalte service-intervaller for maskiner. Vi skal skrive om kode fra gammel til moderne teknologi, med et nytt stilrent brukergrensesnitt og noen forbedringer, forteller han.

Hvorfor programmering, og hvordan fikk du interessen for det?

Jeg har alltid vært interessert i teknologi, men hadde egentlig ikke programmert noe særlig før jeg begynte på studiet. Det jeg synes er gøy er å bruke programmering for å løse problemer.

Fremtidsplaner?

– Fremover skal jeg fortsette og jobbe med studiene. Det neste året skal jeg utveksle til Italia og etter det er det masteroppgave i Trondheim. Så blir det kanskje jobb i SmartDok etterhvert?

Fra Maskinfører til Mekatronikkmester

Joakim Johansen kommer også fra Alta. Etter videregående jobbet han som maskinfører i to år før han begynte å studere automatisering med robotikk i Bergen. Der fullførte han bachelorgraden sin og søkte seg videre til en master i mekatronikk i Grimstad. Nå er han i sitt siste år og skal skrive masteroppgaven etter jul.

Hva fikk deg til å søke sommerstudentjobb hos SmartDok?

SmartDok er et interessant selskap som jeg har fulgt med på helt siden jeg jobbet som maskinfører. Under bachelorgraden min utviklet jeg en lidenskap for programmering og ønsket meg en relevant sommerjobb i hjembyen min. Da ble SmartDok det naturlige valget.

Hvorfor programmering, og hvordan fikk du interessen for det?

– Som tidligere nevnt oppsto interessen min under bachelorstudiet. Jeg syntes det var veldig gøy å utvikle ting og kunne sitte i flere timer med det.

Fremtidsplaner?

– Jeg håper først å fullføre mastergraden min og deretter, om mulig, fortsette som utvikler for SmartDok.

Joakim Johansen og Christian Sivertsen er sommerstudenter hos SmartDok 2024

Gutta storkoser seg inne i lokalene til SmartDok. Kanskje de en dag jobber permanent her?

Se hvordan SmartDok kan gjøre din arbeidshverdag smartere