SmartDok UE-app

Du kan nå ta i bruk vår nye UE-App

Bedre brukeropplevelse, mer moderne og smartere. I anledningen lansering av den nye Appen har vi tatt et intervju av Product Manager for App, Christer Dahlslett.

For å komme i gang er det bare å laste ned Appene fra Google Play Store og Apple App Store. Appen heter SmartDok UE 2.0.

Vi tar med glede i mot tilbakemeldinger i form av ris eller ros eller andre muligheter til forbedring, så her er det bare å hive seg rundt og laste ned ny UE-App. Vi er her for kundene våre!

Dokumentasjon med bilder forenkler og forbedrer kvaliteten

Å samle sjekklister med bilder på et sted forenkler arbeidet over hele linjen. Statens vegvesen har brukt sjekkliste/skjema-funksjonen i HMS-pakken i SmartDok for å dokumentere underveis.

– Et bilde sier mer enn 1000 ord, og vi har stor fokus på bildedokumentasjon, sier Ole.

Bildene som tas i SmartDok er lagret med GPS-koordinater, tidspunkt og vegreferanse.

– Når bildene tas i systemet kunne brukeren kommentere og tegne på bildet for å gjøre det enda enklere og tydeligere.

– Bildene er dessuten lett tilgjengelig, og på et sted. Det er slutt på tiden da bildene lå på harddisker spredt rundt i organisasjonen.

– SmartDok er et eksempel på et verktøy som fungerer, forenkler og sparer tid!

Utviklingen i mobilapper går fort, omtrent like fort som da Il Tempo Gigante fikk orden på maskineriet og akselererte ut fra arenaen i Flåklypa Grand Prix så asfalten krøllet seg.

Følger man ikke med på den hesblesende farta så havner en fort i bakleksa. 5 år er lang tid i programmeringsverden. Nye måter å gjøre ting på, nye og mer moderne programmeringsspråk dukker opp der vi bl.a kan dra nytte av ferdiglagde komponenter. Kodeutviklerne må med andre ord virkelig henge med i svingene. 

Det har nå gått drøyt 5 år siden UE-appen slik vi kjenner den så dagens lys. 

Utviklingsavdelingen hos SmartDok ønsker til enhver tid å være fremoverlent, og da var det naturlig med nytenkning. Fokuset falt dermed på SmartDoks UE-app.

Vi måtte i den anledning få en statusoppdatering fra Product Manager og UX-lead Christer Dahlslett om denne nysatsingen.

Nytt rammeverk med nye muligheter

Kan du beskrive hovedtrekkene rundt årsaken til at UE-appens utvikling begynte på «blanke ark» og med et nytt kodespråk?

– Ja det er nytt kodespråk, men det store er at det er et nytt framework (rammeverk). Et framework er en samling av allerede utviklede komponenter man kan bruke. Flutter som frameworket heter er utviklet av Google. Målet med å gå over til Flutter er at hastigheten på utvikling blir raskere, vi kan utvikle appen én gang og den kan fungere både til iOS og Android

I hovedsak handler det om å effektivisere utviklingen av mobilappene fremover.

– De gamle appene benytter seg allerede av et framework kalt Xamarin, som hadde samme tanke. Men det har vist seg å resultere i en god del dobbeltarbeid hvor man må gjøre spesifikke tilpasninger for operativsystemene. 

Bedre brukeropplevelse

Hvilket snadder kan dere ellers by på med den nye appen?

– Det vil bli en god del forbedringer rundt brukeropplevelsen, der vi vil tilby et forfrisket, moderne og mer anvendelig grensesnitt. Brukerne vil likevel kjenne seg godt igjen. Vi kan også avsløre noe av det mer spennende, nemlig at den inkluderer en interaktiv kartvisning. I dagens UE-app er det ikke noe kart i det hele tatt, men bare en liste av prosjekter man sjekker seg inn og ut av. 

– Mannskapslista i SmartDok-appen har et kart, men det er ikke interaktivt på samme måte. Man kan se men ikke samhandle med det. I den nye kan man f.eks trykke på Geofence-området for å velge prosjekt direkte.

Se hvordan SmartDok kan gjøre din arbeidshverdag smartere