Antall utviklere på hovedkontoret til SmartDok i Alta øker fortsatt i rekordtempo. Her kan du hilse på de to nyeste tilskuddene i form av Sindre (24) og Kristoffer (26).

Antall utviklere i SmartDok øker. Her kan du hilse på de to nyeste tilskuddene i form av Sindre (24) og Kristoffer (26).

Arbeidsstokken utvides stadig i SmartDok, da spesielt på utviklingsavdelingen. Dyktige programmerere fra Hønefoss og Tromsø utgjør betydelige tilskudd i den ambisiøse satsingen på systemutvikling.

Sindre fra Hønefoss

Sindre i Garden

Her ser vi Sindre i H.M Kongens Garde. Rak i ryggen!

Sindre Kristensen kommer fra Hønefoss og er 24 år. På videregående skole tok han IT1+2, noe som var begynnelsen på interessen hans rundt programmering. Etter videregående tjenestegjorde han ett år i H.M. Kongens Garde, før veien gikk videre til Universitet i Bergen og Bachelor i Informatikk.

Sindre forteller at de fleste av valgfagene hans har vært programutvikling med fokus på “fullstack”-utvikling.

– Når bacheloren begynte å gå mot slutten begynte jeg å se etter jobb, mens jeg samtidig søkte meg inn på Masterstudiet innen programutvikling. Etter noen tilfeldige hendelser endte jeg opp i Alta og SmartDok.

Kristoffer fra Tromsø

Kristoffer Solvang-Jansen er opprinnelig fra Tromsø og er 26 år. Han flyttet til Alta i 2019 da kona fikk seg jobb som jurist ved Landbruksdirektoratet. Han har Bachelorgrad i fysikk fra Universitetet i Tromsø.

– Tidligere har jeg arbeidet som selger og tekniker for Verisure. Jeg har alltid interessert meg mest for programmering, og målet har i mange år vært å starte som utvikler. Siden SmartDok holder til i Alta der jeg og kona allerede bor, passet det fint og det virket også som en veldig spennende plass å jobbe. Jeg kunne rett og slett ikke la denne sjansen gå fra meg, så jeg måtte jo søke når de først var ute etter nye utviklere.

Sindre skyter inn at SmartDok virker som en en veldig interessant arbeidsplass – et godt arbeidsmiljø med interessante oppgaver.

– Jeg visste ikke hva jeg gikk til eller hva jeg kom til å jobbe med. Jeg har aldri hørt om SmartDok da jeg søkte, men jeg tenkte at det skader ikke å prøve. Dette er et yrke hvor man aldri er ferdig med å lære, og i SmartDok virket det som jeg kan lære masse.

Pangstart med Alta Live

Gutter, hvordan er inntrykket så langt?

– Inntrykket så langt har vært kjempegodt. Jeg ble invitert ut på Alta Live (musikkfestival i Alta sentrum) rett før jeg begynte, og tenkte at det var en god måte å møte kollegaene på. Har blitt tatt godt imot av teamet og ser frem til å få fingrene skitne og begynne å få ned litt kode, forteller Sindre.

Jeg trives kjempegodt her. Arbeidsplassen er bra og det er bare hyggelige folk her, sier Kristoffer.

Innenfor programmering, hva er det du er sterkest på?

– Det er vanskelig å si, men jeg mener jeg er veldig flink til å ta til meg nye ting, sier Sindre. Det er en av de tingene jeg mener er aller viktigst innen programmering. Fra utdanningen har jeg endel erfaring med backend, men har prøvd å få inn litt frontend også.

– Foreløpig har jeg jobbet mest med Javascript/Typescript og Node.js-applikasjoner, fortsetter Kristoffer. Nå er jeg plassert i «Getting Paid»-teamet som front end-utvikler på web. Vi skal starte å se litt nærmere på timeføringsmodulen den nærmeste tida, gleder meg til vi kommer godt i gang med det.

Da gjenstår det bare å ønske de nye fremadstormende “kodehodene” hjertelig velkommen, og lykke til i den nye jobben. Vi vet allerede at dere kommer til å stortrives!

Se hvordan SmartDok kan gjøre din arbeidshverdag smartere