Når byggfirmaet Leve Montasje overleverer prestigehytter, så gjøres det via signatur på nettbrett.

Når byggfirmaet Leve Montasje overleverer prestigehytter, så gjøres det via signatur på nettbrett

Signeringsfunksjon forenkler overtakelsen betydelig for kunden og for Leve Montasje.

– Leve Montasje overleverer hyttene til Leve Hytter sine kunder og i denne prosessen har vi bygd et skjema for overtakelsesforretning med signeringsfunksjon, dermed trenger vi ikke å ta med papir ut på overtakelsesforretning, sier daglig leder i Leve Montasje, Terje Midtli.

– Her er våre byggeledere utstyrt med nettbrett og fører protokollen direkte i SmartDok der begge parter signerer. Etter signering går det en kopi av overtakelsesforretningen til begge parter. Genialt!

– Det er ingen tvil om at vi sparer penger og tid ved bruk av SmartDok!

Når en jobber i en bransje som er avhengig av god dokumentasjon, da er muligheten for signatur i app svært viktig. Det sparer kunder for tid og unødvendige diskusjoner i etterkant. i SmartDok kan du få signatur på timer, vareforbruk og skjemaer og sjekklister.

Leve Montasje

Leve Montasje bygger arkitekttegnede Leve Hytter bygget i kvalitetsmaterialer, av rutinerte håndverkere med millimeterpresisjon.

Fokus på kvalitet og arkitektur

Leve Montasje ble etablert i desember 2015 som et søsterselskap til Leve Hytter.

Eierne bak Leve Hytter ønsket å ha et eget entreprenørselskap som man kunne bygge opp med egen spiss- kompetanse for bygging av Leve Hyttene. Med fokus på strukturer og effektiv byggeprosess med høy kvalitet.

– Disse hyttene består av Hytte over et plan, hytte med hems og sokkelhytter med hems. Vi gjør hele tømrer-jobben over ferdig støpt betongplate.

– Oppbyggingen av Leve Montasje begynte i det små med 4 snekkerlag (8 snekkere) som ble godt satt inn i detaljer og byggemetode for Leve Hyttene.

I dag har Leve Montasje 51 ansatte i tillegg til 6 byggeledere, fordelt på 5 ulike nasjonaliteter. Det er mye å holde styr på, for byggeledere, administrasjon og ikke minst snekkerne som utfører jobben ute på byggeplassene.

– Vi innså at vi måtte digitalisere oss og startet med digitale timelister fra SmartDok. Siden har vi utvidet med flere moduler som HMS/KS osv, forteller Terje til Norsk Byggebransje.

Dyktige håndverkere i Leve Montasje setter opp kvalitetshytter i Hafjell. Via en app som forenkler hverdagen registrerer de blant annet timer, avvik og transport. 

Sparer tid

– Med SmartDok sparer vi enormt mye tid, får bedre oversikt og fornøyde ansatte som slipper masse papirarbeid, forteller Terje.

Når selskapet ansetter nye håndverkere så tar disse i bruk appen med en gang.

– Allerede når vi signerer arbeidskontrakt med nye ansatte installerer de SmartDok-appen på egen telefon og får opplæring. De velger selv språk, norsk eller engelsk, så er rapporteringen i gang.

– Våre byggeledere bruker mellom 30-60 minutter i uken på å godkjenne timelister og min jobb blir nesten den enkleste, jeg bruker nå kun noen minutter pr prosjekt takket være SmartDok, ler han.

– Vi ansatte en ny byggeleder nettopp, som var vant til å jobbe digitalt i et annet system. Han er overlykkelig over enkelheten SmartDok tilbyr.

Bort med timelister på papir

Når det skal bygges arkitekttegnede hytter med et tidløst uttrykk som balanserer det tradisjonelle og det moderne på en harmonisk måte, så er det viktig at de erfarne hyttebyggerne har de beste forutsetningene til å lykkes med nettopp dette.

De trengte et system for å gjøre prosessen med å registrere timer på et vis som ikke skulle være tidkrevende i seg selv og ikke minst brukervennlig.

– Det hele begynte med at vi så en begrensning i å ha timelistene i papirformat og jeg begynte å se etter en løsning der vi kunne ha et enkelt og greit system for registrering av timer som igjen enkelt kunne overføres til våres økonomisystemer, sier Terje.

Det ble satt visse kriterier for hva systemet skulle kunne gjøre.

– Vi er en bedrift med flere nasjonaliteter, samt noen med gode datakunnskaper og noen med ikke så gode datakunnskaper. Vi måtte også finne et program som var enkelt å bruke og som ikke skapte frustrasjon blant de ansatte. Dette måtte være et program som ikke skulle være en tidstyv, der de ansatte måtte bruke unødvendig mye tid på et tungvint program.

Med disse kriteriene begynte søket etter ønsket leverandør.

– Vi fikk presentasjon av de enkelte systemene som var forespurt. Valget falt på SmartDok og dens brukervennlighet, forteller han.

Registrering av sjekklister og avvik er viktig for å kunne levere av ypperste kvalitet. Dette registreres i SmartDok-appen.

Brukervennlighet er det aller viktigste

Det er viktig at en tømrer bruker tiden på å produsere, og ikke frustrasjon over dårlig brukervennlighet.

– Det som gjør SmartDok så brukervennlig for oss, er måten vi selv kan bygge våre sjekklister, HMS og KS skjemaer. Samt at timeregistrering gjøres enkelt på korrekt prosjekt, og får da en oversikt over timeforbruket på prosjektene.

– Videre er det veldig enkelt å transportere timene til hver enkelt ansatt over i lønnssystemet og gjør at det ble en veldig stor besparelse av tidsbruken ved lønns-kjøring hver måned.

Kort sagt; mindre papirarbeid – mer bygging!

Leve Montasje

At SmartDok er meget Brukervennlig gjør arbeidet mer effektivt. Selv dette vil komme kunden til gode. 

Fra skeptisk til veldig fornøyd

Det er naturlig at nye systemer fører med seg en del skepsis. Det betyr en endring i arbeidshverdagen for de fleste, og for Leve Montasje var det ikke noe annerledes.

– I og med at vi mennesker er forskjellige, så er noen av oss veldig glade i data og apper og alt det som fører med, mens andre ikke er det.

– Sånn er det i vår bedrift også, en av våre byggeledere har selv hevdet at han ikke er så interessert i og synes ikke det alltid så gøy å holde på med data og apper.

– Da vi introduserte SmartDok i bedriften så var han ikke negativ, men heller noe betenkt på om dette var noe for ham. Vi ble enige om å kjøre en forsiktig innføring. Nå er han en racer på SmartDok!

En skal aldri undervurdere hvor viktig brukervennlighet er.

– SmartDok er så enkelt at selv om man kommer i skade for å trykke feil i et skjema eller lignende, så er det enkelt å rette opp igjen. Dette gjør at ansatte føler trygghet og gjør det interessant å fylle ut sjekklister, sier Terje.

– Siden vi tok i bruk Smartdok i november 2016 så har vi ikke hatt en eneste dag med driftsstans av Smartdok og det er unikt, sier han til slutt.

Leve Montasje

På The Nest kan du velge mellom tre forskjellige hyttemodeller: Vy 12, Vy 13, Vy 14 og Vy 16.

Om Leve Hytter

Bak Leve Hytter står noen av landets mest erfarne hyttebyggere. Filosofien vår er at kvalitet varer lengst og gir størst glede. Å levere hytter som bare konkurrerer på pris er ikke gøy. Men pris skal heller ikke være en grunn til å velge oss bort. Så får vi heller jobbe litt hardere og smartere, sammen med våre dyktige håndverkere og lokale leverandører.
Vi bygger videre på norske byggetradisjoner, samtidig som vi vil tilføre noe nytt. Leve Hytter bygger hytter til mennesker som verdsetter skikkelig kvalitet og god arkitektur, til de som kjenner forskjellen. For oss gir det mening å gjøre arkitekttegnede hytter av høy kvalitet mer tilgjengelig, i hele Norge.
Hovedkontoret til Leve Hytter ligger i Øyer i Gudbrandsdalen, et steinkast fra Hafjell.

Se hvordan SmartDok kan gjøre din arbeidshverdag smartere