Tobias Sunde i Langvik Maskin registrerer arbeidstimer, maskintimer, massetransport og rørdeler i samme app – SmartDok.

Maskinfører Tobias Sunde registrerer arbeidstimer, maskintimer, massetransport og rørdeler i en og samme app

Etter at Langvik Maskin fikk SmartDok har det gjort hverdagen mye enklere for maskinfører Tobias Sunde.

Morten Langvik er leder for Langvik Maskin og har på de to siste årene gått fra to til åtte ansatte. Han opplever store besparelser ved bruk av digitalisering.

– Når gutta ute har registrert timer eller varer på prosjektene, så får jeg det inn i SmartDok her på datamaskinen. Jeg ser over og godkjenner, og dermed er det automatisk over i PowerOffice Go, forteller Morten Langvik.

Entreprenørselskapet med base i Nordmarka omsatte for 17 millioner kroner i fjor, og har hatt formidabel vekst det siste året. Selskapet sikret seg en kommunal kontrakt verd fem millioner kroner i nye Tau sentrum, og har gått fra to til åtte ansatte på et år.

Forenkler arbeidet for administrasjonen

En ny kunstgressbane tar form på Fiskå i Nordre Strand, et spleiselag mellom ulike næringslivsaktører i regionen. Tobias Sunde er i gang med grunnarbeider, og fører arbeidstimer, maskintimer, rørdeler og andre utlegg direkte i appen SmartDok på mobilen.

– Her har vi oversikt over alle prosjekter. Jeg legger inn alle kostnader og bilag fortløpende. Det er så enkelt at det er vanskelig å gjøre feil, sier Sunde.

Han ønsker å trekke frem hvor enkelt det er å dokumentere på prosjektene.

– I SmartDok-appen som vi bruker ute i felt får vi opp de forskjellige prosjektene vi har. Vi kan til og med føre timer på underprosjekter om det skulle være, som for eksempel kabelgrøfting til et større prosjekt, forteller Sunde.

Integrasjon med PowerOffice

Med et brukervennlig dokumentasjonssystem via app – SmartDok og et automatisert og brukervennlig regnskapssystem – PowerOffice Go har han full kontroll på økonomi og likviditet.

SmartDok er en app for oss entreprenører. I dette systemet ligger alle varene våre med en pris, samt alle maskinene våre. Så når gutta registrerer timene sine, så synkes dette over til PowerOffice Go.

Det er ikke akkurat regnskap du drømmer om når du starter opp som entreprenør. Jeg gruet meg til den delen av driften, men det ble mindre skummelt da jeg fikk presentert PowerOffice Go. Det var enklere enn forventet, og hvis jeg forstår det, da forstår alle det, sier Langvik.

Store besparelser

Med PowerOffice Go er det heldigitale regnskapet alltid ajour. Morten Langvik har til enhver tid oversikt over likviditet og økonomi, som gjør det enklere å ta strategiske beslutninger.

– Mens andre får kvartalsrapporter har jeg innsikt i økonomien fra dag til dag. Jeg ser hele tiden løpende kostnader mot budsjett og slipper å arbeide i blinde. Det gir god oversikt, sier han og legger til:

Og med SmartDok som dokumentasjonssystem minimerer kunden svinnet.

– Når alle ansatte fører kostnader daglig i appen, har vi kontroll på hvert prosjekt. Mangler det hundre tonn grus på et prosjekt får jeg luket det ut med det samme. Det er penger rett på bunnlinja, sier lederen.

Om Langvik Maskin

Langvik Maskin er din entreprenør i Ryfylket. Kvalitet og estetikk er viktig for selskapet, og en vil alltid få leveranser som er gjennomtenkt, og som varer i generasjoner. Entreprenørselskapet med base i Nordmarka omsatte for 17 millioner kroner i 2021, og har hatt formidabel vekst de siste årene.
En solid entreprenør i Ryfylke

Se hvordan SmartDok kan gjøre din arbeidshverdag smartere