Eivind Østlyngen og Sebastian Lyng Johansen

Med henholdsvis Bachelor- og Mastergrad seiler Eivind (til venstre) og Sebastian inn i SmartDok som kompetente krefter.

To nyutdannede kodere på plass for å løfte produktet ytterligere

Vi ligger ikke på latsiden i sommervarmen, men ønsker velkommen til to unge og nyutdannede “kodehoder” på utviklingsavdelingen.

Eivind Østlyngen (23) og Sebastian Lyng Johansen (24) er de ferskeste ansiktene hos SmartDok, og begge skal bekle rollene som systemutviklere (Developers) hos oss. 

Vi ble nysgjerrige og måtte naturligvis gå litt mer i dybden for å bli bedre kjent med dem.

Eivind Østlyngen

Eivind

– Jobben ser ut til å inneholde mye programmering i hverdagen, noe som passer meg perfekt!

Eivind Østlyngen
Eivind Østlyngen

Eivind

– Jobben ser ut til å inneholde mye programmering i hverdagen, noe som passer meg perfekt!

Eivind Østlyngen

– Kan du fortelle litt om bakgrunnen din, Eivind?

Jeg er oppvokst på Kronstad i Alta og tilbrakte de første 18 årene der. Jeg gikk på studiespesialisering på videregående hvor jeg fikk programmert for første gang. Etter det var det et år i Sjøforsvaret sørpå hvor jeg fikk oppleve både Stavanger, Bergen og masse nye mennesker. Flyttet så tilbake til nord igjen for å studere, og fullførte en Bachelorgrad i Informatikk ved UiT i Tromsø for bare en drøy måned siden.

Godt førsteinntrykk

Jeg har et veldig bra førsteinntrykk av bedriften og de ansatte. Alle jeg har møtt er svært hyggelige og imøtekommende. Jeg får også masse hjelp når jeg spør om noe. Det virker som at det blir mye programmering i hverdagen, noe som passer meg perfekt. Jobbet som sommervikar her i fjor sommer, så SmartDok er ikke helt ukjent, men gleder meg til nå å jobbe i en lengre periode.

Logisk bruk av teknologi

Det jeg liker best med jobben er hvor logisk det er kombinert med mye bruk av teknologi. Det er en veldig tilfredsstillende prosess hvor man starter med et problem og oppnår ønsket sluttresultat. Samtidig er det også ganske kreativt ettersom det er flere måter å implementere det, så man må alltid tenke på hva som blir den beste måten gitt målene. 

– Har du noen framtidsdrømmer/-planer?

Ikke noen spesifikke planer akkurat nå, tar det bare litt som det kommer seg da dette blir en stor omveltning fra studiehverdagen. Håper på å få reist noe mer nå som både korona og studietiden er ferdig, men har verken bestemt noen destinasjoner eller tider.

Sebastian Lyng Johansen
Sebastian Lyng Johansen

Sebastian

– Jeg liker å bryne meg på mange ulike problemer, og gjøre hverdagen til folk enklere ved å levere gode løsninger.

Sebastian Lyng Johansen

Sebastian

– Jeg liker å bryne meg på mange ulike problemer, og gjøre hverdagen til folk enklere ved å levere gode løsninger.

Sebastian Lyng Johansen

Jeg er oppvokst i Alta, og har spilt mye fotball og håndball gjennom oppveksten min. Tok en Mastergrad i Computer Science på Universitetet i Tromsø nå i vår. Har faktisk også hatt sommerjobb og deltidsjobb i SmartDok tidligere, så jeg kjente allerede godt til bedriften.

– Hva er førsteinntrykket med å jobbe i SmartDok?

Veldig bra så langt! Nå har jeg jobbet her tidligere og kjenner allerede litt til folkene som jobber her. Veldig dyktige og hyggelige kollegaer. Det er mye å sette seg inn i etter å ha vært en stund på sidelinjen med studiene, men det er desto mer spennende!

Alltid noe nytt

Jeg liker å bryne meg på mange ulike problemer, og gjøre hverdagen til folk enklere ved å levere gode løsninger. Liker at det alltid er noe nytt å sette seg inn i, og at det alltid kommer ny teknologi.

Fremtidsplaner

Dersom jeg ser fremover, så er først og fremst planen å flytte til Oslo, og bo i en ny by! Har bodd i Alta og Tromsø hele livet mitt, utenom en liten sommer i Oslo fra i fjor. Tror det blir spennende å flytte litt lengre sørover etter mange år i Nord-Norge.


Med det tror jeg vi trygt kan si at dette er rett folk på rett sted, og vi i SmartDok ønsker masse lykke til for begge nyansettelsene. Heia SmartDok!

Se hvordan SmartDok kan gjøre din arbeidshverdag smartere