QR-kode i app

I SmartDok-appen kan du scanne QR-koder og registrere varer.

I SmartDok kan du knytte varer til QR/strekkoder slik at registrering blir enda enklere

Ønsker du å bruke QR/strekkoder for å registrere varer i SmartDok? Slik kommer du i gang.

En leter hele tiden etter måter å forenkle hverdagen, og bruk av QR-koder (strekkoder) kan være et virkemiddel for å jobbe mer effektivt. I SmartDok kan du nå knytte opp varer mot slike strekkoder. 

Det finnes to veier for å knytte en QR/strekkode til vare i SmartDok.

Den ene er å bruke vårt API, og den andre måten er ved å bruke filimport for varer. Begge funksjonene for å scanne QR/strekkoder finnes per i dag kun på registrer vare på app.

Forenkler registrering

Når en har knyttet en vare i SmartDok mot en QR/strekkode, så trenger en kun å scanne koden til varen for å finne den i systemet. Du trenger da ikke søke manuelt etter varen, men heller bare fylle ut antallet for å registrere vareforbruk.

I vareoversikten som finnes på web så er det en kolonne som heter «Strekkode», i den vil du se en avhuking dersom varen har en strekkode eller QR-kode tilknyttet seg.»

Har du et ERP-system?

Dersom man har et ERP-system med et varelager/lagerstyringssystem, så er det naturlig å bruke vårt API for å få QR/strekkoder inn i SmartDok. Kodene ligger da allerede registrert på varen.

Ved å bruke vårt API må kunden  sette opp en integrasjon mellom SmartDok og ERP-systemet. Dokumentasjon på APIet finnes på api.smartdok.no. APIet kan brukes til å oppdatere eksisterende varer i SmartDok med QR/strekkode.

Hvordan genereres QR-koder?

Du kan ta i bruk en gratis QR-kode generator på nett, som for eksempel qr-kode.no, velg «Text» og skriv varenummeret inn i feltet. Trykk deretter på «Generate QR-kode». Deretter kan man laste ned QR-koden og skrive den ut.

Generere strekkode

Gjøres på akkurat samme måte som beskrevet for QR-koder, men du bruker en barcode-generator isteden. For eksempel barcode-generator.

Se hvordan SmartDok kan gjøre din arbeidshverdag smartere