David og Sergio

David Daja Andersen og Sergio Figliolia er våre to nye ansikter i utviklingsavdelingen. 

Den ene startet med Basic på Commodore 64, den andre med en nysgjerrighet på hvordan systemene på Internett fungerte. Nå er de SmartDokkere!

Den ene startet med Basic på Commodore 64, den andre med en nysgjerrighet på hvordan systemene på Internett fungerte. Nå er de SmartDokkere!

En vaskeekte altaværing og en fullblods italiener på plass i utvikleravdelingen vår. Vi ønsker begge velkommen!

Utvikleravdelingen vår i Alta vokser kjappere enn antall liter kondensfjerner gjør i tanken på en Opel Ascona. Møt David Daja Andersen og Sergio Figliolia, som nå er på plass i lokalene våre. Gutta er allerede i full gang med onboardingen, og vil i løpet av kort tid produsere snasen og kondensfri kode, som vil komme våre kunder til gode.

Hvor kommer dere fra?

– Jeg er oppvokst i Skaialuft i Alta, men har to år i Spania og tre år i Oslo under belte, så litt spanjol, en god dose søring, men mest mulig Alta-gutt, sier David om sin eksistens.

Salerno, Italia (4282km sørpå, 46 timer kjøring, sier google), sier Sergio.

– Jeg har bodd i Norge deler av de siste to årene, og det var en gradvis prosess å flytte. Selv om jeg har reist ofte i Norge før, tok det tid å bli vant til livet her oppe. Jeg flyttet i midten av juli etter at jeg ble koronafast i min leilighet i Roma. Da tenkte jeg at jeg kunne ikke vente mer med denne avgjørelsen, sier han videre.

Internett og Commodore 64

David kommer rett fra IT-studiet og er ferskere enn rekene du finner i kjøledisken på det lokale samvirkelaget.

– Jeg fullførte bachelorgrad innenfor informatikk – programmering og systemarkitektur ved Universitetet i Oslo nå i vår, sier han.

– Har alltid vært interessert i matematikk, logikk og datamaskiner, og har vært nysgjerrig på hvordan programmer og systemer er bygd opp og fungerer siden man kom på internett for første gang, forteller han videre.

For Sergio startet hans interesse for programmering lenge før internettet ble en daglig del av vårt liv.

– Jeg har en MSc i Electronic Engineering. Jeg tror det oversettes med elektro ingeniør (sivilingeniør), men når jeg sier det på norsk blir jeg usikker om jeg skal bygge hus eller lage kretskort, ler han.

– Min interesse for programmering startet da jeg var barn med en Commodore 64 og Basic programmeringsspråk.

Hvorfor SmartDok?

– Når jeg spurte folk i Alta; Hvor du tror jeg kan jobbe? Svarte de med et eneste ord; SmartDok!. Jeg undersøkte litt på websiden og fant ut at SmartDok var midt i blinken,  og samtidig var min erfaring relevant, sier Sergio.

– Jeg fulgte med SmartDok på Instagram noen år før jeg bestemte meg å endelig flytte til Alta.  Jeg var dermed litt kjent med SmartDok sin kultur, sier Sergio til slutt.

– SmartDok har et stort fagmiljø med bred kunnskap og kompetanse – på tvers av alle avdelinger, hvor jeg føler at jeg både kan lære masse, og også bidra en hel del, sier David.

Vi ønsker guttene velkommen, og regner med å se noen frekke kodelinjer i løpet av kort tid i systemet.

Se hvordan SmartDok kan gjøre din arbeidshverdag smartere