UX designere i SmartDok

Yas Taheranpour, Anna Richardson og Christer Dahlslett er våre tre nye fjes innenfor design og brukervennlighet.

Yas, Anna og Christer skal sørge for en enda bedre brukeropplevelse for våre kunder

Vi har forsterket vårt fokus på design og brukervennlighet med ansettelse av tre nye UX-designere.

Vi ønsker hele tiden å forbedre oss, og design og brukeropplevelse er et stort fokus for oss. Nytt av året er at alle utviklingsteamene i SmartDok nå er «utstyrt» med sin egen UX-designer, noe som garantert kommer til å gi et løft for alle deler av produktet.

Kanskje lurer du på hva UX-design er?

UX-design, eller user experience design, handler om å forberede totalopplevelsen en bruker har i møte med et digitalt produkt, en tjeneste eller et system. En god brukeropplevelse kan selge mer, og gi mer fornøyde kunder. Dårlig UX kan skremme brukerne vekk, og gjør dem lite responsive.

Dermed er oppgaven lagt, og for vårt UX-team på kontoret i Alta er oppgaven klar; skap en enda bedre brukeropplevelse for brukere av SmartDok.

La oss bli kjent med våre nye medarbeidere!

Vår svenske mester i Longboard! – Anna Richardson

Anna Richardson kommer fra Åre i Sverige, og har stått på alpinski siden hun var to år.

– Jeg har vokst opp med å sette utfor, og når jeg flyttet til Oslo savnet jeg det alpine veldig, vinteren var kort og Tryvann var litet.

Så når det ikke var snø i alpinbakken stod Anna på Longboard langs asfalten.

– Å vinne gull i downhill longboard for damer under SM i Gøteborg 2012 var morsomt, men mitt mål med å konkurrere var ikke konkurransen i seg selv, men at jeg kunne gjøre noe gøy og utfordre meg sjøl. Her kunne jeg lære av flinke folk og kjøre på en vei som var avstengt for biler.

Anna påstår at dette er en liten sport med få damer som kjører, og at plasseringen ikke er noe vi skal blåse opp, men vi synes det er dritkult, og ikke minst står det stor respekt av bare å sette utfor på et brett.

Driver du på andre ekstremsporter også her i Alta?

– Har burit frem og født et barn uten epidural… og ekstrem oppussing…teller det?

Før Anna kom til oss har hun med seg 7 år hos IKEA, Bachelor i produktdesign med innretning til servicedesign på HIOA Kjeller, samt fire og et halvt år som grafiker på Fagtrykk Idé i Alta.

Hvorfor søkte du på jobben?

– Jeg fant meg en Altaværing i Oslo og flyttet hit rett etter studiene. Det er ikke et stort miljø for produktdesign her oppe, men endelig dukka det opp en jobb i Alta der jeg hadde mulighet å bruke min utdanning fullt ut!

– Samtidig var det myyye gode lovord på byen om alle de hyggelige folka som jobber i SmartDok, samt god stemning og bra personalpolitikk, forteller hun.

Hvordan er inntrykket ditt så langt?

SmartDok lever opp til de gode lovordene jeg har hørt, og jeg koser meg med problemløsing, teamarbeid og ikke minst arbeidsoppgavene.

Hva jobber du med akkurat nå?

Jeg jobber med HMS/KS modulen. Fokus nå er at alle deltakere i en sikker jobb analyse (SJA) skal kunne gjennomgå og signere SJA på sin egen enhet (Telefon/nettbrett/pc eller hva det måtte være) og ikke bare på enheten til den som administrerer SJA. Dette er i utgangspunkt av hensyn til smittevern, men det åpner og opp for fleksibilitet da ikke alle MÅ være på samlet på samme sted og signeringsprosessen vil bli raskere.

– Jeg er veldig glad at jeg ble tatt inn i varmen på SmartDok og er nå en av de som kan være med å spre de gode lovordene på byen, sier hun til slutt.

– Kundene kan forvente enda flere tidsbesparende løsninger i SmartDok i tiden som kommer, og en bedre flyt.

Longboard Anna Richardson SmartDok

Anna Richardson er ikke redd for å sette utfor verken på longboard eller på alpinski.

Gjennomført uten økonomiske overskridelser

Statens vegvesen kan sammen med sine samarbeidspartnere klappe seg stolt på brystet over å ha fullført et gigantisk prosjekt uten økonomiske overskridelser.

15. september var det klart for åpningsfest, litt forsinket på grunn av værutfordringer, men den som venter på noe godt venter ikke forgjeves.

Brua er på hele 260 meter lang og har et hovedspenn på 234 meter. Den er en del av europavei 6 og europavei 75, og avløste den gamle hengebrua fra 1948.

Kontrakten ble tegnet i november 2016, og byggingen startet over nyttår i 2017. HAK entreprenør AS i Alta er hovedentreprenør for prosjektet, og har hatt med seg flere underleverandører, som blant annet Ronny Hermansen AS. Alle disse bruker i dag SmartDok.

Yas Taheranpour SmartDok UX

Yas Taheranpour jobber med design av dokumentsenter og mener kundene har noe å glede seg til.

Fra Ski til Alta – Yas Taheranpour

Yas Taheranpour var på utkikk etter en UX-design jobb, og kom så over annonsen vår. At jobben lå i Alta, 1200 km unna hjemplassen hadde hun ennå ikke fått med seg.

– Jeg tok en titt på hjemmesiden for å se hva dere holdt på med og leste litt på bloggen og fant ut at her ville jeg jobbe.

Jeg la ikke merke til at jobben var i Alta før jeg skulle skrive søknaden, men da hadde jeg allerede bestemt meg for at jeg skulle søke jobb hos SmartDok, så det var ikke et hinder å måtte flytte heeelt fra Ski til Alta i nord.

Yas har tatt master i informatikk: design, bruk og interaksjon på UiO.

– På bacheloren hadde jeg noen frie emner som jeg valgte å fylle med emner fra interaksjonsdesign. Der fant jeg ut at interaksjonsdesign var veldig gøy fordi det var et raskt utviklende felt i skjæringspunktet mellom atferdspsykologi og teknologi.

Før hun kom til oss har hun med seg en deltidsjobb mens hun studerte på NSB, ett år hos ENTUR og et år som front-end utvikler hos PureService.

Hva synes du om Alta så langt?

– Izza cold, men ikke så mørkt som alle skal ha det til. Anna tok meg med for å se ishotellet og det var maaagisk.

– Mottakelsen på SmartDok har vært goood! Veldig hyggelig og sosial gjeng!

Hva jobber du med nå?

– Nå jobber jeg med å designe og teste ut dokumentssenter i SmartDok. Ut ifra brukertestene jeg har hatt denne og forrige uke, så er dokumentssenteret noe kundene virkelig vil ha.

Har du fått testet ut noen typiske Alta-aktiviteter som for eksempel snøscooter?

– Nei, men jeg legger det under «ting jeg hadde prøvd hvis det ikke hadde vært for korona«. Pluss at jeg er litt som en bjørn. Går i sosial-hi om vinteren. Kommer frem igjen når det blir noen plussgrader, legger hun til med et smil.

Christer Dahlslett - SmartDok

Christer Dahlslett drev eget designbyrå før han tok overgang over til oss.

Mr. Christer på plass hos oss

Christer Dahlslett har jobbet med design for SmartDok i mange år allerede, men da under sitt eget firma Mr. Christer Design og Kadu.

Mye av det grafiske uttrykket en allerede ser når en besøker hjemmesiden til SmartDok eller bruker SmartDok-appen er Christer sitt verk.

Endelig er gutten på plass hos oss som ansatt i SmartDok.

Jeg ønsket å være med i et større team, og være med å bygge noe stort sammen med flere. Når man driver eget firma går mye tid til ting som ikke har med design å gjøre, regnskap, salg osv. Nå jobber jeg sammen med fantastiske folk, og jeg får lov å jobbe mer med det jeg ønsker.

Hvordan er førsteinntrykket?

– Kjempebra inntrykk. Virkelig en engasjert bedrift som tar imot nyansatte med åpne armer. Er det noe man lurer på eller ønsker er SmartDok kjapp med å finne svar og løsninger.

Christer har en bachelor i grafisk design, som er tatt delvis i Norge og delvis i England. Han har også studert motion graphic design i Stockholm.

Den første jobben var for et designbyrå i Bergen, men etter en stund i byen til Brann flyttet han tilbake til Alta for å starte et eget byrå.

– Jeg drev mitt eget selskap i seks år før jeg startet et nytt selskap kalt Kadu med Vegard Stene. Etter ett års tid fant vi begge ut at å bli med i SmartDok var en god ide!

Du har akkurat blitt pappa, kommer UX-ideene mens du skifter bleie på natta?

– Absolutt! Men kanskje ikke så mye relatert til SmartDok. Jobber derimot mye med flyten på bleieskift, så den går unna raskest mulig. Har bl.a designet og 3D-printet en poseholder, slik at jeg får bleieposene raskt klar.

– På jobb derimot jobber nå mitt team med smartere timeføring, og smartere attestering. Dette er et prosjekt jeg tror kan spare utallige timer iløpet av et år for kundene våre.

Christer mener kundene våre har mye å se frem til i tiden som kommer.

Har du lyst å jobbe i SmartDok?

SmartDok vokser stadig og vi er nå 60 engasjerte kolleger i Norge og Sverige. Hovedkontoret vårt er lokalisert i moderne og trivelige lokaler i Alta sentrum. Vi er hele tiden på utkikk etter dyktige og trivelige kollegaer.

Besøk vår karriereside for å lese mer

Se hvordan SmartDok kan gjøre din arbeidshverdag smartere